головна Новини
новини

Сергій Жадан: У день мого приїзду до Луганська несподівано почалися тренування пожежників, репетиції та ремонти

e-mail Друк PDF

Сергій ЖаданДжерело: Буквоїд

Сергій Жадан завершив свій тур до Луганська та Донецька. Автор роману «Ворошиловград» розповів «Буквоїдові», за яких умов відбувався Донбас-тур.

Нагадаємо, що цей тур носив благодійний характер. Письменник приєднався до Громадської кампанії проти встановлення цензури в Україну. Ще до приїзду письменника Луганський український драматичний театр і Донецький національний університет дали офіційну відмову в наданні своїх залів для презентації роману «Ворошиловград». Адміністрація театру мотивувала своє рішення великою кількістю репетицій, запланованих на цей період. Донецький університет пояснив небажанням приймати у своїх стінах поета та прозаїка завантаженістю студентів під час модульного тижня. Організатори ж туру одразу заявили про намагання зірвати тур Жадана.

А ось що нам розповів сам письменник:  
- Спочатку я думав, що це просто організаційні непорозуміння, тому що жодних причин забороняти літературні презентації не бачу. По-моєму, це нікому не потрібно, в цьому немає жодного сенсу. А ось поїздив, і побачив таке:
в Донецьку студенти, причетні до організації, скаржились, що керівництво викликає їх на профілактичні бесіди;

Детальніше...
 

Весняний книжковий бал

e-mail Друк PDF

Видавництво «Грані-Т» Запрошуємо всіх дітей та їх батьків на весняний Книжковий бал, який організовує видавництво за підтримки надійних партнерів – Благодійної організації Президентського Фонду Леоніда Кучми «Україна» та мережі книгарень «Є».
Час та місце зустрічі:
26 березня о 14:30 в Національному музеї літератури України (Київ, вул. Б. Хмельницького, 11, ст. М «Театральна»).
На Вас чекатимуть:
- майстер-класи й театральні постановки;
- конкурси та вікторини, на переможців яких чекають цінні подарунки;
- відомі письменники: Ірен Роздобудько, Леся Воронина, Олесь Ільченко, Зірка Мензатюк, Валерій і Наталія Лапікури та інші;
- гарний настрій, безліч подарунків, сюрпризів і приємних несподіванок.

Детальніше...
 

Олег Вергеліс отримав Гоголівську премію-2011

e-mail Друк PDF

 

Джерело: Дзеркало тижня

Лауреатом Гоголівської премії 2011 став редактор відділу культури тижневика «Дзеркало тижня. Україна», театральний критик і публіцист Олег Вергеліс.

Ім´я нового лауреата Гоголівської премії сьогодні назвав культовий російський письменник Віктор Єрофєєв.

Церемонія нагородження відбулася в Національній спілці письменників України.

Премію О. Вергелісу присуджено за книгу «АнтиРаневска». У цієї роботи є версія і більш докладного назви - «АнтиРаневска та інші явища фатальних нульових. Листи „незгодного“.

Детальніше...
 

1 000 000 думок про книгу

e-mail Друк PDF

Акція «Комсомольской правды в Украине» і Благодійного фонду «Обдаровані діти - майбутнє України» «1 000 000 думок про книгу».
Мета конкурсу - привернення громадської уваги до проблеми кризи читання серед молоді, популяризація книги та заохочення молоді до систематичного читання. 
Шлях реалізації: залучення до участі в конкурсі читачів газети «Комсомольская правда в Украине» та анкетування громадян України на відкритих заходах пов’язаних з книгою (ярмарки, фестивалі, виставки) за участі Фонду. 
Благодійний фонд узагальнить зібрані думки і видасть Альманах «Думки про книгу». Альманах буде включати два розділи висловлювань видатних та відомих людей та думки про книгу пересічних громадян України. 

Детальніше...
 

Книжковий ринок України. Актуальний досвід. Майстер-клас в УАД.

e-mail Друк PDF

Джерело: Книгобачення.

В Українській академії друкарства відбулася зустріч студентів одразу з трьома професіоналами-практиками в галузі книжкової справи: видавцями – головою правління громадського об’єднання “Книжковий простір», співзасновником видавництва «Нора-Друк», членом оргкомітету літературного конкурсу «Коронація слова» Миколою Кравченком (м. Київ), директором видавництва «Теза» Володимиром Брискіним (м. Вінниця), і книготорговцем – директором гуртово-роздірбного книготорговельного підприємства «Книжкові джерела», головою Асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Львівщини, заслуженим працівником культури Михайлом Ватуляком.  

Детальніше...
 


Сторінка 10 з 11

translator google