Проект "Дебати"

На Вінниччині відкрита платформа для дебатів про права людини - будуємо мости свободи

e-mail Друк PDF

Джерело: Урядовий портал та Вінницька обласна державна адміністрація

У рамках обласної молодіжної програми «Мистецька кав’ярня» 20 листопада 2011 року за підтримки Посольства Норвегії в Україні, Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та управління у справах сім’ї та молоді Вінницької облдержадміністрації пройшли дебати під назвою «Відкрита платформа для дебатів про права людини – будуємо мости свободи».

У заході взяли участь письменники Артем Чапай та Антон Кушнір, які обговорювали тему «Молодіжні субкультури – право людини на самовираження чи загроза суспільству». Модерував дискусію літературознавець Олександр Вешелені. Слід зазначити, що жваве обговорення та дискутування усіх учасників заходу підкреслило, що дана тема є актуальною та цікавою великій кількості молоді.

Організаторам заходу вдалось створити діалоговий майданчик для молоді, яку представляли члени молодіжних організацій, депутати Студентського Парламенту Вінниччини, молоді літератори, журналісти та інші. Такого формату заходи дозволяють розглянути питання не однобоко, а з різних сторін. Кожен учасник мав можливість поставити питання дебатерам, а також висловити власну точку зору.

Останнє оновлення на П'ятниця, 25 листопада 2011, 18:28 Детальніше...
 

Субкультури в яких ми є, та субкультури які є в нас

e-mail Друк PDF

Джерело: http://lorna-l.livejournal.com

Шлях до ІнтерШику, в якому проводилася дискусія на тему існування молодіжних субкультур, лежить повз кінотеатр ім.. Коцюбинського. Запізнюючись на початок, я, дійшовши кінотеатру, побачила чималенький натовп молоді. А завернувши за ріг я взагалі потрапила у вир тих, хто виходив з кіносеансу. В основному молоді дівчата, доволі святково вдягнені. Ага, „Сутінки. Сага.” Ось вона, субкультура, подумала я.

Зал на 5-му поверсі „ІнтерШику” був заповнений молодими інтелектуалами, активним студентством, зацікавленими журналістами. На запитання залу відповідали Артем Чапай та Антон Кушнір, письменники та люди, що знайомі з молодіжними субкультурами зсередини. Хоча, кожен з нас знайомий з середини, адже ми всі до якихось належимо, до гласних чи негласних субкультурок. На протязі життя ми буваємо членами різних угрупувань за інтересами. У мене от, наприклад, зараз інтерес грудного вигодовування та введення першого прикорму. :)))

Детальніше...
 

Дебати про права людини: молодіжні субкультури

e-mail Друк PDF

20 листопада 2011 року у Вінниці пройдуть дебати в рамках спільного проекту Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір» «Відкрита платформа для дебатів про права людини – будуємо мости свободи» за підтримки Посольства Норвегії в Україні та Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Письменники Артем Чапай та Антон Кушнір розмовлятимуть на тему «Молодіжні субкультури – право людини на самовираження чи загроза суспільству?». Активну участь у дебатах візьмуть також депутати Студентського парламенту Вінниччини. Модеруватиме дискусію літературознавець Олександр Вешелені.

Дискусія проходитиме з 16:00 до 18:00 у малій конференц-залі на 5 поверсі Торгового дому «ІнтерШик» (вул. Архітектора Артинова, 12-а), вхід вільний.

Окрім дискусії, цього дня письменники проведуть автограф-сесію та спілкування з читачами з 13:00 до 13:30 у вінницькій Книгарні «Є» за адресою: вул. 50-річчя Перемоги, 26.

 

17 листопада письменники дебатуватимуть в Житомирі та Сумах

e-mail Друк PDF

17 листопада 2011 року в ЖИТОМИРІ та СУМАХ проходитимуть дебати в рамках спільного проекту Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір» «Відкрита платформа для дебатів про права людини - будуємо мости свободи» за підтримки Посольства Норвегії в Україні та Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

На базі Соціально-психологічного факультету Інституту філології та журналістики Житомирського державного університету ім. Івана Франка пройдуть відкрити дебати на тему «Права жінки на прикладах української сучасної літератури».

До розмови запрошені відомі українські письменниці Лариса ДЕНИСЕНКО, Євгенія КОНОНЕНКО та Вікторія ГОРБУНОВА, модеруватиме дискусію Віталій КЛИМЧУК.

Дебати розпочнеться о 18:00 в ауд. 703 Житомирського університету (вул. Велика Бердичівська, 40, вхід з вул. Пушкінської).

В Сумах письменники Євген ПОЛОЖІЙ та Сергій ПАНТЮК проведуть відкриту дискусію «Література та мистецтво як майданчик реалізації права людини на свободу слова». Дебати пройдуть в прес-центрі «Суми-ньюз» (м. Суми, вул. Воскресенська, 13А, III пов.), початок о 15:30. Вхід вільний.

Крім дискусії в Сумах заплановано творчий вечір Сергія Пантюка при модеруванні Євгена Положія в галереї «СМУГА» (вул. Соборна, 27), початок о 17:30.

 

 

Відбулися літературно-гендерні дебати в Одесі

e-mail Друк PDF

10 листопада в Південноукраїнському національному педагогічному університеті ім. К. Ушинського пройшла дискусія «Українська культура ХХ-ХХІ ст. Гендерний і екзестенційний аспект (в контексті прав жінок)». Цією подією в Одесі продовжується спільний проект Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір» «Відкрита платформа для дебатів про права людини - будуємо мости свободи». Зі студентами та викладачами університету спілкувалися письменниці Євгенія КОНОНЕНКО (Київ) та Вікторія ГРАНЕЦЬКА (Вінниця).
Проект проведення дебатів підтримано Посольством Норвегії в Україні та Міжнародним літературним конкурсом «Коронація слова».
Ввечері  в «Книгарні-Кав’ярні» на вулиці Катерининській письменниці зустрілися з читачами та розповіли про свою творчість. Див. далі фотозвіт.

Детальніше...
 

Євгенія Кононенко та Вікторія Гранецька на дебатах в Одесі

e-mail Друк PDF

Продовжується спільний проект Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір» «Відкрита платформа для дебатів про права людини - будуємо мости свободи».
10 листопада 2011 року в Одесі пройде відкрита дискусія «Українська культура ХХ-ХХІ ст. Гендерний і екзестенційний аспект (в контексті прав жінок)».
До розмови запрошені письменниці Євгенія КОНОНЕНКО та Вікторія ГРАНЕЦЬКА, модеруватиме дискусію голова правління благодійного фонду ім. Івана та Юрія Лип Галина Дольник.
Дискусія проходитиме з 10:00 до 13:00 в Південноукраїнському національному педагогічному університеті ім. К. Ушинського (Одеса, вул. Старопортофранківська, 26), вхід вільний.  
Проект проведення дебатів підтримано Посольством Норвегії в Україні та Міжнародним літературним конкурсом «Коронація слова».
Крім дискусії в програмі заходів письменниць в Одесі в цей день з 18:00 запланована зустріч з читачами в «Книгарні-Кав’ярні», що знаходиться за адресою: Одеса, вул. Катерининська, 77.

 

 


Сторінка 4 з 6

translator google

ПРОЕКТ підтримують





 

ПАРТНЕРИ
першого етапу