головна Проекти

Літературні дебати в Одесі у Всесвітній день книги

e-mail Друк PDF

Сергій ПантюкМіла Іванцова23 квітня в рамках відзначення Всесвітнього дня книги та авторського права в Одесі пройдуть дебати з відомими українськими письменниками Мілою ІВАНЦОВОЮ та Сергієм ПАНТЮКОМ на тему «Книга в епоху новітніх технологій».

Захід пройде в «Книгарні-Кав’ярні» (Одеса, вул. Катерининська, 77), початок о 18:00.

В цей же день з 12:00 у письменників запланована зустріч зі студентами Національної академії державного управління при Президентові України.

На заходи вхід вільний.

Детальніше...
 

Дискусії про мандри в Житомирі

e-mail Друк PDF

Максим КІДРУКАртем ЧАПАЙ31 березня – 1 квітня 2012 р. в Житомирі проходитиме фестиваль мандрівників «Пілігрім», основним гаслом якого стали слова Григорія Сковороди «Світ ловив мене, та не впіймав». В рамках фестивалю заплановані дебати з відомими українськими письменниками-мандрівниками Максимом КІДРУКОМ та Артемом ЧАПАЄМ, а запитання «Україна – кордони Європи?» стане основною темою публічних обговорень.

31 березня о 17:00 в кав'ярні-читальні обласної наукової бібліотеки (Житомир, Новий Бульвар, 4) відбудеться перша зустріч, друга – 1 квітня о 12:00 в «Львівській шоколадній майстерні» (Житомир, Майдан Перемоги, 7).

На заходи вхід вільний.

Поїздка письменників на Житомирський фестиваль відбувається відповідно до плану другого етапу спільного Проекту «Відкрита платформа для дебатів» Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір». Цей етап має назву «Література в українському контексті» і проходитиме до травня місяця 2012 року. Проект, який ставить за мету пропагування та поширення європейської практики публічного спілкування та діалогу, підтримано Програмою і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Спікери дебатів – письменники, і їх власне світосприйняття, почуття гідності і переконання повинні сприяти активізації громадської позиції суспільства.

Детальніше...
 

Дискусія в Миколаєві над Дністром

e-mail Друк PDF

В рамках «Книжкової толоки», що вже вшосте проводиться в Миколаєві на Львівщині пройдуть письменницькі дебати. В неділю 18 березня Вікторія ГОРБУНОВА (Житомир) разом з Мариною ГРИМИЧ (Київ) обговорять тему «Чи може читання подолати депресію?».
Обговорення проходитиме в Світлиці Миколаївської районної центральної бібліотеки і розпочнеться о 13:00. Вхід вільний.

Марина ГримичВікторія ГорбуноваОбидві письменниці, твори яких відзначені на літературних конкурсах, відомі своїм науковим доробком: Марина Гримич - доктор історичних наук, кандидат філологічних наук, відомий етнограф; Вікторія Горбунова - кандидат психологічних наук, доцент, нині працює над докторською дисертацією, фахівець з проблем психології командотворення.

Поїздка письменниць на Львівщину відбувається відповідно до плану другого етапу спільного Проекту «Відкрита платформа для дебатів» Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір». Цей етап має назву «Література в українському контексті» і проходитиме до травня місяця 2012 року. Проект, який ставить за мету пропагування та поширення європейської практики публічного спілкування та діалогу, підтримано Програмою і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Спікери дебатів – письменники, і їх власне світосприйняття, почуття гідності і переконання повинні сприяти активізації громадської позиції суспільства.

 

Кавові враження від зустрічей у Херсоні

e-mail Друк PDF

Творчі зустрічі в Херсоні: Вікторія ГранецькаНещодавно повернулася із Херсону, де на запрошення Обласної бібліотеки для юнацтва ім. Бориса Лавреньова 23 лютого мала спільну творчу зустріч із відомими кримськими літераторами Маріанною Малиною та Валерієм Верховським, а також – довгоочікуване особисте знайомство із цими письменниками, бо я вже давно є шанувальницею їх талановитої прози. Пані Маріанна привезла до Херсону свою дилогію «Фіолетові діти», а пан Валерій представив нещодавно виданий збірник фантастичних оповідань під назвою «Ера електрики».

Зустріч відбулася в рамках другого етапу (під назвою «Література в українському контексті») спільного проекту «Відкрита платформа для дебатів» Благодійного фонду «Фундація видавництва «Кальварія» та громадської організації «Книжковий простір» за підтримки Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Тема херсонських дебатів – «Участь в літературних конкурсах – шлях до успіху» – особисто для мене надзвичайно цікава й близька.

Детальніше...
 

Перша дискусія нового року про літературні конкурси

e-mail Друк PDF

Розпочинається другий етап спільного проекту «Відкрита платформа для дебатів» Благодійного фонду "Фундація видавництва «Кальварія»" та ГО «Книжковий простір». Цей етап має назву «Література в українському контексті» і проходитиме до травня місяця 2012 року. Проект, який ставить за мету пропагування та поширення європейської практики публічного спілкування та діалогу, підтримано Програмою і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Спікери дебатів – письменники, і їх власне світосприйняття, почуття гідності і переконання повинні сприяти активізації громадської позиції суспільства.

Вікторія Гранецька23 лютого молода вінницька письменниця Вікторія ГРАНЕЦЬКА («за плечима» у неї перемога в конкурсі «Коронація слова» 2011 року) та вже досить відома авторка з Євпаторії Маріанна МАЛІНА, твори якої видаються не лише в Україні, а й за кордоном, на запрошення Обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова проведуть творчі зустрічі в Херсоні.

О 16:00 запрошуємо всіх бажаючих в літературну кав’ярню «ЛітTERRA» (м. Херсон, вул. Димитрова, 14-А), де письменниці візьмуть участь у дискусії «Літературні конкурси – крок до успіху» (модератор – Юля Коваль), після завершення якої буде час на вільне спілкування.

Детальніше...
 

Завершено перший етап проекту письменницьких дебатів

e-mail Друк PDF


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /home/kidruk/book-space.net/www/images/FotoZvit2011
 
Благодійний фонд "Фундація видавництва «Кальварія»" та громадська організація «Книжковий простір» минулого року виступили зі спільною ініціативою проведення публічних дебатів за участі українських сучасних письменників з обговоренням широкого спектру культурних, гуманітарних та економічних питань. Ця ініціатива була в загальних рисах оформлена в пропозицію спільного Проекту, що отримав назву «Відкрита платформа для дебатів».

З вересня по грудень 2011 року успішно реалізовано перший етап спільного Проекту - «Відкрита платформа для дебатів про права людини - Будуємо мости свободи», який підтримано Посольством Королівства Норвегія в Україні та Міжнародним літературним конкурсом «Коронація слова». За чотири місяці реалізації Проекту його учасниками стали 18 письменників з різних куточків України (за абеткою): Михайло Батіг (Хмельницький), Тимофій Гаврилів (Львів), Вікторія Горбунова (Житомир), Вікторія Гранецька (Вінниця), Лариса Денисенко (Київ), Анатолій Дністровий (Київ), Максим Кідрук (Київ), Віталій Климчук (Житомир), Євгенія Кононенко (Київ), Андрій Курков (Київ), Антон Кушнір (Київ), Ірися Ликович (Відень), Сергій Пантюк (Київ), Євген Положій (Суми), Елеонора Сіндєєва (Дніпропетровськ), Богдан Теленько (Хмельницький), Артем Чапай (Київ), Артем Чех (Чернігівщина).

Детальніше...
 


Сторінка 7 з 10

translator google