головна Анонси 2 серпня відкриється книжкова виставка в Одесі

2 серпня відкриється книжкова виставка в Одесі

e-mail Друк PDF

2 серпня 2012 в 17:00 відбудеться урочиста церемонія відкриття XVI Міжнародної книжкової виставки-ярмарку «Зелена хвиля».

Традиційно відкриває «Зелену хвилю» Михайло Жванецький.

Ярмарок відбудеться з 2 по 5 серпня в Одесі за підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради та Одеської міської ради.

Протягом шістнадцяти років «Зелена хвиля» незмінно зберігає свої відмінні ознаки. Головна з них - черги за книгами, що рідко можна зустріти на інших, не менш гідних книжкових форумах.

Мета «Зеленої хвилі» - створення умов для збереження та підтримки наших культурних традицій, налагодження зв'язків між читачами, авторами, видавцями та книгопродавцями.

Проведення масштабного свята книги в Одесі під відкритим небом, на вулиці Дерибасівській, вже стало звичним форматом, зручним як для професіоналів видавничо-книготорговельного ринку, так і для любителів книги. Про виставку знають, її пам'ятають і з нетерпінням чекають як учасники, так і відвідувачі.

Демократичність нашої виставки - ще одна її відмінна ознака. Тут є місце всім: інтелектуалам та масовим читачам, юним та зрілим, мрійникам та прагматикам. Книги нині дорогі, але на «Зеленій хвилі» відвідувачі мають шанс купити їх «з перших рук», і часто, за цінами видавництв. Тематичне й цінове розмаїття дуже велике, треба тільки запастися часом для вивчення величезного моря пропозицій.

В експозиції виставки буде представлена ​​художня, навчальна, технічна, спеціальна, науково-популярна, мистецька, дитяча література; видавничі рішення; електронне книговидання, періодичні видання, поліграфічні послуги та матеріали, експозиції бібліотек і музеїв.

У 2012 році свою участь підтвердили близько 100 учасників. Серед них учасники з Росії: видавництво Зебра-Є, Книжники, Аякс-прес, видавництво Світлани Пеунової, Етерна, Час, Російський фонд сприяння освіті і науці, Мода і рукоділля, Гнозис, Альянс букс, Неопалима купина, а також українські видавництва: Ексмо схід, Видавництво Старого Лева, Ранок, Теза, Книготорговельна компанія Еліт букс, Діденко та багато інших.

Читаючі люди збираються на ярмарку не лише для того, щоб купити книжки, а й для того, щоб поділитися один з одним чимось позитивним і просто поспілкуватися, поговорити про важливе. Книжковий ярмарок - це поле культурної взаємодії, міст між людьми, яким іноді буває складно знайти, почути один одного в швидкоплинному світі. Тому програма «Зеленої хвилі» спрямована на те, щоб подарувати радість всім.

Щороку програма книжкового ярмарку поповнюється новими заходами, покликаними формувати культуру і любов до книги серед найширшої аудиторії.

Традиційно пройдуть конкурси «Одеса на книжкових сторінках», «Мистецтво книги», дитячий фестиваль «Ні дня без рядка», щорічна благодійна акція «Бібліотека в дар», презентації книжкових новинок, зустрічі з авторами, культурологічні акції та вікторини.

Вперше в програмі Зеленої хвилі відбудеться:

• Благодійна акція «Книги для дитячого будинку»

• Презентація спеціальної експозиції, присвяченої 35-річчю Одеського літературного музею

• Міжнародний літературний конкурс «Є місто, яке я бачу уві сні ...»

Презентація спеціального випуску газети «Всесвітні одеські новини» з роботами лауреатів конкурсу

• Презентація друкованого Альманаху конкурсу дитячого літературного конкурсу «Море талантів».

• Перший конкурс дитячого цифрового малюнка «iParus", присвяченого твору Валентина Катаєва «Біліє парус одинокий».

Одним з яскравих заходів Зеленої хвилі буде Творчий вечір «Дух Грузії», присвячений 150-річчю великого грузинського художника Ніко Піросмані.

Вечір відбудеться за підтримки Генерального консула Грузії в Одесі пана Теймураза Нішніанідзе.

Нікого не залишить байдужим Концертна програма «Територія романсу» - вечір романсу, присвячений 225 річчю від дня народження А. Аляб'єва

Чекаємо Вас з 2 по 5 серпня на книжковій виставці-ярмарку «Зелена хвиля»

Поліграфічний партнер: друкарня «Сімекс прінт».

Призові партнери: Книжкова мережа «Лагуна», культурно-оздоровчий комплекс «Немо».

Генеральний партнер дитячих конкурсів - Мережа гаджетів і аксесуарів «Цитрус»

Організатори:

тел\факс: +38 (048) 728-60-68,+38 (048) 777-60-68

http://www.expodessa.od.ua; е-mail: info@expodessa.od.ua

 

translator google