головна Новини
новини

Декілька коментарів до концепції нової Програми «Українська книга»

e-mail Друк PDF

Тетяна ТеренДозволю собі декілька коментарів до озвученої 4 грудня керівництвом Українського інституту книги концепції нової Програми «Українська книга». Оскільки повної версії презентації я наразі ніде не бачив, то тут спиратимусь на власну пам’ять (і деякі записи) та розгорнуті публікації Анастасії Левкової (у ФБ) та Ярини Цимбал (на Українській правді. життя). Про позитивне сприйняття я вже писав, отже тут буде лише декілька думок.

1. Нова назва «Книгофонд». Вона мені відразу видалася занадто вже широко використовуваною. Найбільш індексованою з близьких назв виявилася система «КнигаФонд» (різниця в одну літеру). Далі продовжувати думку не буду, просто погугліть самі.

Детальніше...
 

Міністерство культури оголосило конкурс малої прози "ГІРСЬКІ ГОРИЗОНТИ"

e-mail Друк PDF

фото Андрія КурковаВ рамках культурно-мистецького проекту «Культурні діалоги», ініційованого Міністерством культури України та відомим українським письменником Андрієм Курковим, оголошується конкурс малої прози «Гірські горизонти» для молодих авторів Закарпаття. Очолить журі конкурсу письменник Андрій Курков.

Результати проведеного конкурсу малої прози будуть оголошені 15 квітня 2016 року та опубліковані на сайті Міністерства культури України. Останній термін подання творів на конкурс 10 квітня 2016 року.

Для переможців та фіналістів конкурсу короткої прози молодих авторів Закарпаття буде проведений літературний майстер-клас.

Детальніше...
 

Планшет за малюнок. Триває прийом робіт на конкурс цифрового малюнка «iParus»

e-mail Друк PDF

конкурс цифрового малюнка «iParus»

Запрошуємо дітей та молодих людей від 6 до 18 років до участі в V Конкурсі дитячого цифрового малюнка «iParus», присвяченому мистецтву книжкової ілюстрації. Читайте книги! Малюйте! Опановуйте нові технології та покажіть світові свої таланти. Організатор конкурсу - громадська організація «Агентство регіонального розвитку». Співорганізатор - мережа магазинів гаджетів і аксесуарів «Цитрус».

Конкурс дитячого цифрового малюнка «iParus» входить до числа основних заходів Одеського міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури, який проходить у рамках Міжнародної книжкової виставки-ярмарку «Зеленая волна».

Терміни проведення V Конкурсу дитячого цифрового малюнка «iParus» - 1 листопада 2015 року - 15 липня 2016 року.

Останнє оновлення на Понеділок, 08 лютого 2016, 11:55 Детальніше...
 

На Одещині оголошено Конкурс малої прози "Українська Бесарабія"

e-mail Друк PDF

В рамках культурно-мистецького проекту «Бесарабські діалоги», ініційованого Міністерством культури та відомим українським письменником Андрієм Курковим, оголошується Конкурс малої прози «Українська Бесарабія».

Мистецький проект «Бесарабські діалоги» був презентований 24 листопада за участі Віце-прем’єр-міністра - Міністра культури В’ячеслава Кириленка та українських молодих письменників, учасників проекту.

Під час презентації проекту Андрій Курков оголосив про проведення письменницького конкурсу «Українська Бесарабія», до участі в якому запрошуються молоді автори Одещини.

Умови та правила участі у Конкурсі

Детальніше...
 

ЮНЕСКО включила 200-річчя Шевченка до Календаря пам’ятних дат

e-mail Друк PDF

Джерело: www.unian.ua

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, 20 листопада у Парижі завершила роботу 37-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО.

Серед рішень, ухвалених вищим керівним органом Організації, для України непересічного значення має затвердження пропозиції нашої держави включити до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО, до відзначення яких ця організація приєднуватиметься у 2014-2015 рр., 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Детальніше...
 


Сторінка 1 з 11

translator google