головна Анонси
анонси

Закарпатські діалоги - 2016

e-mail Друк PDF

Андрій Курков, Галина Вдовиченко, Галина Крук

З ініціативи Міністерства культури України, відомого сучасного вітчизняного письменника, кіносценариста і журналіста Андрія Куркова та за сприяння управління культури Закарпатської ОДА стартує новий культурно-просвітницький проект "Закарпатські діалоги".

Закарпатський проект має на меті встановити інтелектуальний діалог між представниками різних культур, які мешкають в одній області. Протягом 16-18 березня керівник "Закарпатських діалогів" Андрій Курков і гості Галина Вдовиченко та Галина Крук, а також провідні закарпатські письменники на чолі з координатором проекту на Закарпатті Михайлом Рошком відвідають декілька населених пунктів краю, зокрема, на Берегівщині та Виноградівщині. Культурна делегація зустрічатиметься з представниками місцевого самоврядування та громадськості, культурною і творчою інтелігенцією, освітянами. Діалоги будуватимуть на теми "Письменник і війна. Писати під час конфлікту", "Історичний міф та історична правда – їхній уплив на сьогодення", "Уявіть собі Карпатське море. Як розвивати уяву?", "Людина між політикою і культурою" та ін.

Детальніше...
 

Міжнародний конкурс на кращий твір для дітей «Корнійчуковська премія» приймає рукописи

e-mail Друк PDF

афіша «Корнійчуковська премія» 2016Якщо ви пишете для дітей - дійте: беріть участь у IV Міжнародному конкурсі на кращий твір для дітей «Корнійчуковська премія»!

«Корнійчуковська премія» - це можливість заявити про себе як про письменника. Твори лауреатів конкурсу стають об'єктом уваги видавців, а це дає шанс вашій розповіді, повісті, казці чи віршу знайти свого видавця і свого читача. За підсумками кожного конкурсу видається збірник творів переможців - унікальне подарункове видання, яке розповсюджується безкоштовно по школах та бібліотеках міста та області. Кращі твори публікуються також в літературних альманахах. Автори з України - переможці конкурсу отримають грошові премії.

Детальніше...
 

Марина Гримич, Ірена Карпа та Антон Кушнір виступатимуть в Парижі

e-mail Друк PDF

Афіша до літературних подій в Парижі, листопад 2014

З нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка 18-19 листопада в Парижі відбудуться літературні зустрічі в Українському культурному центрі при Посольстві України. Для участі в цих заходах запрошені письменники Марина Гримич, Ірена Карпа та Антон Кушнір.

Програма заходів
18 листопада, початок 19:00
«Мій багатоликий Шевченко», лектор Марина Гримич – письменниця, науковець, професор Національного університету ім. Тараса Шевченка (Київ).
(забезпечено послідовний українсько-французький переклад).
19 листопада, початок 18:00
Ток-шоу «Актуальність творчості Шевченка для сучасної самоідентифікації українців. Шевченко на Майдані Незалежності».
Учасники: `
Ірена Карпа, письменниця, рок-співачка, Київ
Антон Кушнір,  письменник, перекладач, журналіст, Київ
Модератор: Ірина Дмитришин, перекладач, професор  Університету східних мов та цивілізацій (Париж).
18-19 листопада в Українському культурному центрі експонуватиметься виставка плакатів «Тарас Шевченко на Майдані», де представлені роботи Андрія Єрмоленко, Семена Щербини, Олега Шупляка, Юрія Шаповала, РА Vitamin ADV (співатор ідеї Сергій Караванець) та Street-art з Харькова та Одеси.
Організатор - Міністерство культури України.
Детальніше...
 

Відкриття міжнародного фестивалю військової пісні "Озброєні музою"

e-mail Друк PDF

Фонд Мистецька скарбницяПрес-реліз

ВІДКРИТТЯ МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ ВІЙСЬКОВОЇ ПІСНІ «ОЗБРОЄНІ МУЗОЮ» СТАРТОВИМ КОНЦЕРТОМ ІСНУЮЧИХ ВІЙСЬКОВИХ ПІСЕНЬ

24 жовтня 2014 року, в 19.00 у Будинку офіцерів Збройних сил України у м. Києві стартує надзвичайно важливий захід, у рамках відкриття Міжнародного фестивалю - концерт відомих військових пісень від популярних виконавців, який покаже орієнтири та спонукатиме молодь до творчості.

Міжнародний благодійний фонд Тетяни Логуш “Мистецька скарбниця» спільно з Міністерством Оборони України, Міністерством культури України, Всеукраїнською організацією «Дитинство» та за підтримки політичної партії «Народний фронт» започаткували вкрай важливий і потрібний на сьогоднішній день конкурс кращої військової пісні. Завдяки цьому проекту появляться нові імена та нові військові хіти, які вестимуть у бій, зміцнюватимуть бойовий дух наших солдатів, та які співатиме наше майбутнє покоління.

Детальніше...
 

До річниці депортації кримських татар у Києві буде презентовано україномовне видання книги “Омріяний край”

e-mail Друк PDF

Омріяний крайБританська письменниця та журналістка Лілі Хайд 14 травня презентує у Києві україномовне видання книги “Омріяний край”. Захід, приурочений до 70-тої річниці від часу депортації кримських татар з історичної батьківщини, відбудеться за підтримки Міністерства культури України та Київської міськдержадміністрації.

Презентація книги відбудеться 14 травня з 19:00 до 20:00 в “Мистецькому Арсеналі” (вул. Лаврська 10-12). На подію запрошено провідних українських політиків, дипломатичний корпус, визначних діячів літератури, мистецтва та науки. Базовою ідеєю акції буде доброчинність, збір коштів на підтримку кримськотатарських ініціатив.

У травні 2014 року минає 70 років від часу депортації кримських татар з історичної батьківщини до Узбекистану, Казахстану та Росії. В кінці 1980-х років почалося масове повернення кримських татар до Криму. Репатріація не була безболісною. Знадобилося багато терпіння і праці, аби кримські татари почали “ставати на ноги” на своїй предковічній землі. Сьогоднішні події немов повертають колесо історії назад: багатьом кримським татарам доводиться знову залишати батьківщину.

Детальніше...
 


Сторінка 1 з 13

translator google