головна
анонси


Море книг на головній вулиці Одеси

e-mail Друк PDF

Сімнадцята Міжнародна книжкова виставка-ярмарок «Зеленая волна» пройде на вулиці Дерибасівській з 1 по 4 серпня 2013 року. Урочисте відкриття відбудеться 1 серпня (четвер) о 17.00.

У програмі виставки: Перший Одеський Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури, книжкові конкурси «Мистецтво книги» і «Одеса на книжкових сторінках», прем'єри книг, творчі зустрічі з письменниками, та інші заходи.

Спеціальні події:
• Круглий стіл «Актуальні проблеми українського книговидання»;
• Благодійна акція «Книга для дитячого будинку»;
• Щовечірній показ фільмів російського режисера документального кіно Володимира Непевного («Віктор Шкловський і Роман Якобсон. Життя як роман», «Анна Ахматова і Артур Лур'є. Слово і музика», «Михайло Зощенко. Шлюб», «Іля + Маруся або Листи про кохання», «Кіра», «Віктор Соснора. Прибулець»).

Детальніше...
 

КОНТЕКСТ-2: школа літературної критики і книжкової журналістики

e-mail Друк PDF

У межах XX Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові» уже вдруге відбуватиметься проект «Контекст», спрямований на розвиток літературної сфери в Україні. Цей захід здійснюється за підтримки Програми і³ «Ідея – Імпульс – Інновація» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Якщо минулого року «Контекст» був сфокусований на менеджменті літератури, то цього разу заходи проекту спрямовані на літературну критику та книжкову журналістику. Дана сфера, на нашу думку, потребує активізації та пожвавлення, молодих фахівців та ширшого кола зацікавлених осіб.

Проект включає дві складові:
навчально-дискусійну, під час якої молоді критики і журналісти відвідають унікальні воркшопи від експертів з іноземних країн та візьмуть участь у дискусіях навколо проблематики книжкової журналістики в Україні;
і практичну, під час якої кожен учасник представить робочий матеріал, виготовлений власне під час проекту (у текстовому і відео-форматі) – інтерв’ю з одним із гостей фестивалю або аналітичний матеріал про подію чи книжку, представлену на Форумі.

Детальніше...
 

Перша літня наукова школа «Порівняльні студії в літературознавстві: імалогічний аспект»

e-mail Друк PDF

Від 30 червня по 14 липня 2013 року в місті Бердянськ (Запорізька область, Україна) на базі Інституту філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету відбудеться Перша літня наукова школа «Порівняльні студії в літературознавстві: імагологічний аспект».

До участі запрошуються аспіранти, магістранти, студенти старших курсів, викладачі і наукові співробітники.

Організатори літньої школи: Інститут філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету, Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України. Голова оргкомітету: ректор БДПУ, д.ф.н., проф. В. А. Зарва.

Програма літньої школи розрахована не лише на молодих фахівців із порівняльного літературознавства, а й на аспірантів та магістрантів, які готують дисертації або магістерські роботи зі спеціальностей «Теорія літератури», «Література зарубіжних країн», «Українська література», «Російська література».

Детальніше...
 

Перший фестиваль книжкової реклами у рамках виставки «МЕДВІН: Книжковий Світ-2013»

e-mail Друк PDF

Перший Фестиваль книжкової реклами «Клепка;-)»11-13 квітня у рамках виставки «МЕДВІН: Книжковий Світ-2013» розпочне роботу Перший Фестиваль книжкової реклами «Клепка;-)».

Засновниками цього надважливого для вітчизняної видавничої справи починання стали Українська асоціація книговидавців та книгорозповсюджувачів, Інститут реклами, виставкова компанія «Медвін», книжковий портал «Друг Читача» та Спілка Рекламістів.

Головним стрижнем Фестивалю є конкурсна частина, у якій можуть взяти участь всі охочі – видавці, художники-ілюстратори, студенти та будь-хто, хто зацікавлений питанням книжкової реклами. При чому на конкурс приймаються як і вже втілені у життя ідеї, так і абсолютно нові.

Детальніше...
 

В Одесі відкриють нові літературні таланти

e-mail Друк PDF

Другий дитячий літературний конкурс «Море талантів»В Одесі оголошено про Другий дитячий літературний конкурс «Море талантів». Головний приз у кожній віковій групі та в кожній номінації – електронна книга. Запрошуються до участі діти від 6 до 18 років, що проживають в Одесі і Одеській області.

Прийом конкурсних робіт - до 26 квітня 2013!

Учасники конкурсу діляться на три вікові групи:
• 6 - 10 років;
• 11 - 14 років;
• 15 - 18 років.

Конкурс проводиться в наступних номінаціях:
• мала проза (не більше 8 000 знаків);
• поезія (не більше трьох віршів).

Тематика робіт: Моя Одеса «Благословенні краї…»; Мій «Час великих очікувань»; «Ми з приятелем…»;  «Поняття такі є, як сором і совість, обов'язок і честь».  До участі у конкурсі приймаються вірші та мала проза російською та українською мовами.

Детальніше...
 


Сторінка 3 з 13

translator google