головна
фестиваль Інсбрук


Звіт учасників Фестивалю української літератури в Інсбруку

e-mail Друк PDF

Дебати в книгарні видавництва ХаймонКнигарня «Є» та ГО «Книжковий простір» запрошують на звіт учасників Фестивалю української літератури в Інсбруку, який відбудеться 1 листопада 2013. Початок о 18:30.

Учасники: письменники Андрій КУРКОВ, Марія МАТІОС, Любко ДЕРЕШ; менеджер програм і проектів фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Наталя ЦЕРКЛЕВИЧ; голова правління громадської організації «Книжковий простір» Микола КРАВЧЕНКО.

Детальніше...
 

Прес-конференція в УНІАН за результатами Фестивалю в Інсбруку

e-mail Друк PDF

Прес-анонс

Фестиваль української літератури в Інсбруку: перші результати

УНІАН1 листопада, 10:00-11:00, ІА УНІАН (вул. Хрещатик, 4), відбудеться прес-конференція за результатами Фестивалю української літератури в Інсбруку (Австрія), який відбувся 17-19 жовтня за підтримки програми «Динамічна культура» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»Фестиваль проведено в рамках реалізації громадського Проекту «Більше країн – більше книжок», спрямованого на підтримку та популяризацію сучасної української літератури за кордоном.

У прес-конференції за результатами Фестивалю візьмуть участь:
- письменник Андрій КУРКОВ
- письменниця Марія МАТІОС
- письменник Любко ДЕРЕШ
- менеджер програм і проектів фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Наталя ЦЕРКЛЕВИЧ
- голова правління громадської організації «Книжковий простір» Микола КРАВЧЕНКО.

Теми до обговорення: сприйняття української літератури в Австрії; що цікавить європейських читачів; чи реально зацікавити їх не тільки сучасною, але й класичною українською літературою; перспективи перекладів українських письменників; результати Фестивалю для австрійських партнерів; плани проведення нових заходів за кордоном.

Детальніше...
 

"Книжковий спалах" про Фестиваль в Інсбруку

e-mail Друк PDF

Книжковий спалах, логоВ передачі "Книжковий спалах" Першого каналу національного радіо ведучій Іван Рябчій розповідає про перший Фестиваль української літератури в Інсбруку (Австрія). Перший ефір 27 жовтня 2013, 12:40:03 - 12:59:42.

Слухати...

Детальніше...
 

Тірольський акорд української літератури

e-mail Друк PDF

Джерело: «Дзеркало тижня. Україна» №39, 25 жовтня 2013

Що ми знаємо про Тіроль? Це десь між Італією та Австрією, серед високих і білосніжних гір. Історична область, генетично пов'язана з Баварією. Місця, де під час Другої світової проходила Готська лінія. А ще — Альпи, лижі, чудернацькі капелюшки. У Тіролі народжувались і вмирали могутні імператори, там лунала прекрасна музика, там чисте гірське повітря і по-австрійськи бездоганний лад. А ще там обожнюють літературу.

Не дивно, що серед кумирів тірольських читачів виявилось і кілька українських письменників. Адже — подумати тільки — якихось сто років тому Галичина, Буковина і Тіроль входили до складу одної величезної держави! Коли дивишся на величне Музейне містечко у Відні чи розмаїття надсучасних споруд в Інсбруку, мимоволі думаєш: у Львові, Ужгороді й Чернівцях могло б бути те саме!

Детальніше...
 

Творча зустріч з учасниками першого Українського літературного Фестивалю в Інсбруці

e-mail Друк PDF

Виступ Миколи Кравченка. Фото Українського вільного університетуДжерело: сайт "Українського вільного університету"

16 жовтня 2013 року у приміщенні Українського Вільного Університету відбулася творча зустріч із учасниками першого українського літературного фестивалю в Інсбруці Любком Дерешом, Іваном Рябчієм, Валерією Радзієвською та Миколою Кравченком.

У літературному вечорі взяли участь студенти, випускники УВУ та інших вищих навчальних закладів, громада міста Мюнхена, СУСН, редактор журналу «У нас в Баварії» Ольга Котлицька, а також представники Генерального консульства України у Мюнхені – Ірина Лисенко та Олеся Костюк.

Детальніше...
 


Сторінка 2 з 3

translator google